Välkommen till Walters Bildelar – begagnade bildelar och återanvända bildelar är ett miljösmart val

Vi på Walters Bildelar är specialiserade på begagnade och återanvända originalbildelar för Audi, Mercedes, Volkswagen, Seat, Cupra, Skoda och Toyota. Självklart kan vi även erbjuda begagnade bildelar och återanvända bildelar till de flesta övriga märken. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta just din begagnade och återanvända bildel!

Walters Bildelar grundades redan 1966 av Walter Persson. 1988 gick Walter i pension och sönerna Christer Persson och Kenneth Persson tog över verksamheten. Nu är det dags för tredje generationen att sätta sin prägel på Walters Bildelar.

Vi är glada att allt fler inser fördelarna med att välja en begagnad och återanvänd bildel från oss. Inte bara för att de får samma höga kvalitet till ett lägre pris utan för att de delar vår omtanke för miljön och kommande generationer.

Öka återvinningen och minska energiförbrukningen

Walters Bildelar sysselsätter idag 27 personer. De flesta i vår personal har varit anställda i många år och brinner för arbetet med att utveckla vår demontering och återvinning för att säkra en hållbar framtid. Målet med vår verksamhet är att öka återvinningen och minska energiförbrukningen. Våra medarbetare arbetar ständigt för att öka medvetenheten och se till att vi utnyttjar alla begagnade bildelar och återanvända bildelar när vi demonterar.

Den 15 april 2011 öppnade vi Självplocken och vi ser mycket positivt på att våra kunder har tillgång till en självplock-gård. Det gör det möjligt för fler att använda sig av begagnade bildelar och återanvända bildelar. Våra kunder finns dels i närområdet men också från övriga delar av Sverige.

Under år 2022 omhändertog vi på Walters Bildelar 2.098 stycken skadade och uttjänta bilar. Vi samarbetar med Falkenbergaren och Euro Assistance som transporterar bilarna till oss på Walters Bildelar. För att hanteringen av skadereglering och dina begagnade och återanvända bildelar ska fungera så smidigt som möjligt samarbetar vi med ICA försäkring, Dina Försäkringar, Trygg-Hansa, Folksam, Länsförsäkringar och IF.

Begagnade bildelar och återanvända bildelar bidrar till en hållbar utveckling

Våra bilar går alltid igenom en miljömässigt riktig hantering hos oss där användbara bildelar återanvänds, allt farligt avfall samlas in och destrueras och resten återvinns till minst lagstadgade 95%.

Sedan år 1999 är vi tredjeparts certifierade vad gäller kvalitet och miljö-styrning av verksamheten. Genom detta har vi utvecklat företaget, till att i dag klara de krav som ställs av bl.a. kunder, leverantörer, lagar och förordningar. Genom att använda våra begagnade bildelar och återanvända bildelar bidrar du till en mer hållbar utveckling och framtid.

Det är viktigt för oss på Walters Bildelar att återanvända så mycket som möjligt från våra utrangerade bilar och erbjuda dig möjligheten att ersätta bildelar vid reparation med en begagnad och återanvänd bildel. På så vis hjälps vi alla åt att öka medvetenheten så att fler väljer vårt klimatsmarta alternativ med en begagnad och återanvänd bildel!

Sök begagnade bildelar och återanvända bildelar här!

Walters bildelar - begagnade bildelar

”För oss på Walters Bildelar är hållbarhet en självklarhet! Vi arbetar dagligen med återanvändning och hur vi kan bli bättre på det. För vår skull och kommande generationer!”

ADAM SEGERMALM | VD